Krores
Adriatiska havet - ett av världens renaste och mest turkosa hav.

KRORES Miljöarbete

Vi har valt att ta en del av vårt ansvar för att hålla Kroatien rent!

Vi vet att tursimen sliter hårt på miljö och natur, varför vi valt att endast arrangera resor under för- och eftersäsong. Vi vill att detta underbara land skall bevaras rent och att vi alla skall kunna njuta av det så länge som möjligt.

Varje år ger därför KRORES ett bidrag till en person, en organisation eller förening som aktivt arbetat för bevarandet av ett rent Adriatiskt hav och fina stränder.

2009 gavs ett bidrag till den lokala hamnklubben i Makarska. Den lokal klubben "Arbun" städar årligen alla stränder i Makarska från skrot och annat skräp.

Reser du med oss blir du en av dem som bidrar till att hålla Kroatien rent!

Hälsningar KRORES

Miljöarbetet för 2010 kommer att bli officiellt i april 2011!

Vi vill ännu inte avslöja vad vårt engagemang och sponsring kommer att ligga för detta år. Det vi kan säga är att vi kommer att bidra till arbetstillfällen och själva arbeta konkret med miljöarbete. Dessa arbets tillfällen kommer att läggas ut på nästa år, och de som prioriteras i "rekryteringen" är ungdomar från familjer som har svårt att klara sin ekonomi och försörjning.

Miljöprojekt med LIONS i Dalmatien, 2011

Vårt Projekt för 2011 kommer att vara ett samarbete med LIONS klubb i Dalmatien, och ett projekt för att förbättra hanteringen av sopor, återvinning och kompostering.