Krores
Resegarantier

Resegarantier har vi genom vår svenska agent Kroatien Agenten AB. Ställda hos Kammarkollegiet i Stockholm, Sverige. Se www.kammarkollegiet.se

Vi har lokalguider med äkta certifikat!

Enligt lag får bara kroatiska medborgare guida i Kroatien!

-Har din Researrangör utbildade guider?

Många reseföretag har egna sk. "reseledare" utan utbildning och medborgarskap. Vi har äkta guider som talar kroatiska, estländska, svenska och norska!

Bilder som finns på hemsidan är flertalet tagna från arktivet från Kroatiska Turistrådet Sverige. Mat och Vinskolans panoramabild är från Hotel Meteor och Hoteli Makarska. Panoramabilden till Kulinarisk kryssning är från Zlatan Otoks hemsida.

Vanligen så har vi bilder som kommer från de partner - restauranger, vingårdar, båtar och hotell som vi samarbetar med. Vi har inte namngivit dem på varje bild utan hänvisar här var våra källor kommer från.

Resor till Kroatien. Nu går vi in i KRORES åttonde år med fortsatt fokus på temaresor till Kroatien. Året 2017 bjuder på flera nyheter, favoriter och några små förändringar i tidigare resepaket. Allt till det bättre, då vi tack vare kontakt med gäster kan lyssna in vilka små detaljer som ger stort värde som resenär. Och ett stort tack för allas förtroende och rekommendationer.

 

Vi är en liten researrangör och har bedrivit resor till Kroatien i närmare 8 år. Trots att vi är små, är vi idag en av de större arrangörerna på temaresor till Kroatien under vår- och höstsäsong. Vi som producerar resorna bor och lever själva i landet, delar av året. Och våra svensktalande guider bor i Kroatien. Utan mellanagenter kan vi dessutom erbjuda resor till ett rimligt pris, och kanske med lite annorlunda innehåll och personligare touch än andra. 

 

Resor med hjärtat

Vi som arbetar med att förbereda resorna och de som finns på plats för att ta hand om er i landet, drivs av en och samma känsla; vi har en stark passion och kärlek för landet, som vi vill visa upp för våra gäster på allra bästa sätt. Resorna vi skapar har därför ett innehåll som vi själva tycker om, och som vi tycker speglar landet på ett bra sätt, ur flera perspektiv. Resorna är lite mer personliga och annorlunda. Många som rest med oss säger att servicen från våra guider är outstanding. Man brukar ju säga att: när man gör något från hjärtat, så blir det både bra och trovärdigt.

 

Vilka är vi?

Jag som startade företaget och som fortfarande driver det heter Eva Kristina Karlsson. Det är 13 år sedan jag blev förälskad i Kroatien. En vanlig semesterresa förändrade mitt liv. Varje sekund drömde jag om denna underbara plats och genom den orubbliga passionen växte företaget KRORES fram, för snart 10 år sedan. Det var en lycka att jag 2010 kom i kontakt med några riktigt duktiga och erfarna guider, som kunde tala både kroatiska och svenska. Och som dessutom hade en servicekänsla och kunskap som väldigt få. Dessa personer är en del av KRORES fasta säsongspersonal under vår och höst. Och vi har ett antal freelans guider som vi också anlitar. Ni kan läsa mer på "Vår personal".

 

Vi finns i Luleå, Uppsala och Makarska, och har inget besökskontor, (förutom i Kroatien) utan finns istället ute på olika resepresentationer i landet, telefon, sms och mejl. Vi har valt att inte ha några andra återförsäljare, (resebyråer), och resorna går endast att beställas direkt genom oss.

 

Trovärdighet och trygghet

Sedan start har vi som liten aktör alltid fått arbetat hårt med trovärdighet och trygghet gentemot våra resenärer. (Då många små inom branschen är oseriösa). Många som inte först känner till oss, kan vara lite osäkra och misstänksamma. Men, när de väl fått kontakt med oss och även rest med oss. Jaa, då tvekar de inte på den seriositet och ambition vi har med att leverera bra, trygga och kvalitativa resor. Det är ju för många en sparad slant som går till en resa, för en dröm man bär på. Vårt ansvar är att förvalta den drömmen till att gå i uppfyllelse. Vårt mål är att alla skall känna: vilken fantastisk resa, service, och plats. Då har vi verkligen lyckats. Sen finns det alltid några som inte är nöjda med något. Det kommer vi inte ifrån.

På hemsidan "'Referenser" finner ni citat från gäster och även rekommendationer från tidigare gäster. Läs gärna dessa, de finns även med i vår katalog.

 

Inte som andra

Vi är inte som en traditionell researrangör, och inte heller enbart internetbaserade. Vi är ofta på resande eller gående fot, med eller utan gäster och sitter inte dagligen på ett kontor. Vi talar oftast med 9/10 gäster som reser med oss, vilket så klart är tidskrävande. Men, vi försöker också att prioritera detta, då det skapar förtroende. Men, det innebär också att det ofta kan vara upptaget på telefonen. Vi har som ambition - och brukar oftast lyckas - att ringa upp kunder så snart vi blir lediga. Når ni oss inte, rekommenderar vi att skicka ett litet sms. Då blir man synlig i flödet av telefonsamtal. Annars går det så klart att boka resa via internet.

 

Tidig bokning

Sedan några år tillbaka har varje år varit så nära som fulltecknade före juni månad. Inför 2017 har redan flera, framförallt grupper, bokat sina resor. Det betyder att resorna sannolikt blir fulltecknade före sommaren, även detta år. Var ute i god tid om ni vill uppleva Kroatien.

 

KRORES Trygg - ett genomtänkt tillval

Människor tänker i första hand på en reseförsäkring för att få tillbaka pengar. Om man skulle bli sjuk hemma före avresa, eller för att få tillbaka pengar för kostnader i samband med sjukdom utomlands.  Få, nära på ingen, konkretiserar ett scenario om och när man måste besöka sjukhus i ett främmande land. Eller andra sårbara situationer. Det gör vi, eftersom vi vet att det alltid händer. Därför har vi gjort det möjligt att trygga sig för detta. Läs mer om vårt tillval "KRORES Trygg".

 

De reser med oss

Med åren har det utkristalliserats att vår målgrupp är äldre resenärer:

- De som är +50 resenärer som önskar få ut mer av en semesterresa än bara sol & bad. 

- De som vill fylla sina dagar med fysiska och/eller mentala och kulturella upplevelser - med kvalitet.

- De som värdesätter fördelarna att resa med en mindre och mer personlig researrangör.

- De som tycker att trygghet och service av svensktalade personal är betydelsefullt.

- De som önskar svensktalande guider vid utflykter.

- De som tycker det är tryggt att resa där man har 24/7 service från guider och personal om något inträffar.

 

Bästa årstiderna - mindre folk och bättre kvalitet

Eftersom vi har resor med fokus på olika TEMA: mat, vin, hälsa, träning, kultur, historia, botanik, sport, konferens etc, så reser vi under vår och höst. En tid då Kroatien är som allra bäst: ingen massturism, utan plats att gå, röra sig och njuta. En tid då man kan uppleva mer av färska råvaror, trevlig service, rent och fräscht i städerna, och ett klimat som är angenämt i både hav och luft, varken för varmt eller kallt. Man "ser" och "upplever" landet från den genuina sidan. Det gör man sällan under juli-september, då folkmassorna skuggar den lokala atmosfären.

 

Svensktalande guider

På flertalet av resorna har vi svensktalande guider ( om inte annat anges) och vissa tillfällen har vi extra personal som är engelsktalande  KRORES Representanter från Kroatien. 

 

Namnet KRORES

Kro står för "Kroatien", och res står för "resor". Dvs "Kroatienresor", vilket är det vi är specialiserade på sedan starten.

 

Eva Karlsson, ägare av den kroatiska reseagenturen i Makarska.

"Vi väntar att få erbjuda det bästa i varierande smaker, vyer, dofter och natur här i vårt vackra Kroatien!

Hej! Jag heter Eva, är svensk och driver sedan några år tillbaka en reseagentur  i Kroatien. Tillsammans med våra andra skandinavisk- och engelsk talande medarbetare leder vi alla KRORES resor i Kroatien. Vi välkomnar dig och dina resekamrater när du kommer till vårt underbara Kroatien.

Som svensk, mer eller mindre boende i Kroatien och Makarska sedan många år tillbaka, har jag förmånen att se och förstå våra gäster från Skandinavien ganska bra. Våra (Skandinavers) behov och krav på service när vi reser är högt ställda och vi vill att allt skall fungera enligt våra mått.
Jag ser lite annorlunda på landet Kroatien än många andra av mina kollegor, som av naturliga skäl är fångade av sina egna kulturella glasögon. Mina reseglasögon färgas av att  hela tiden tänka vad "vi" som skandinaver förväntar oss av vår resa, vistelse och service. Till och med i små små detaljer. För det kan ju vara de små detaljerna som gör skillnad, om något är bra eller fantastiskt! Och det vi gör tillsammans och för er, brukar gästerna tycka är just - fantastiskt.
Dessa dubbla "glasögon" är en mycket stor fördel när jag tillsammans med mina anställda planerar att ta emot KRORES gäster, eftersom jag känner både den svenska och den kroatiska kulturen ganska väl.
Som svensk men boende i Kroatien vill jag att ni skall få det bästa av det bästa i Kroatien, utifrån Era intressen, plånbok och tid. Det vi har att ge till er på plats i Kroatien är vår tid, närvaro, trygghet och kunskap om vårt älskade Kroatien.

Hoppas vi får möjlighet att ses i detta underbara land. Vänliga hälsningar, Eva, KRORES Reseagentur i Makarska

Stabilitet, trygghet och närhet är viktigt för oss som arrangör

Vi är ett litet företag som med stor kärlek till landet Kroatien valt att specialisera oss på TEMA– och gruppresor till landet. Vi massproducerar inte våra resor, utan vill istället ge våra resenärer mer personliga, annorlunda och kvalitativa resor, med ett innehåll som vi själva tycker är intressant, och inte något som man hittar vart som helst. Det är något speciellt med våra resor och det upplever man efter första gången man rest med oss. (Se gärna de olika citaten från gäster längs ned på varje sida i vår KATALOG)

Från att vara ett litet företag specialiserat på TEMA resor enbart till Kroatien, har vi valt att fortsätta vara små, då det kräver mycket för att kunna ge det där ”lilla extra”. Det betyder att vi fortsätter hålla hög och god kvalitet på våra resor, till ett rimligt pris och med god service för den mer kräsna resenären. 

KRORES  startade sin verksamhet 2008 och med specialisering på landet Kroatien. Att vi valt Kroatien beror på att vi själva är väldigt förtjusta i landet, kulturen, naturen, människorna och inte minst den mat och dryck som erbjuds, något ni säkert märkt i våra reseerbjudanden.

Din resa—vår passion

Ja, så är det faktiskt. Och det är ganska naturligt att om man har en kärlek till något, så blir resultatet ofta riktigt bra. Vi som arbetar med KRORES har just denna känsla och inställning till det vi gör. Vi tycker om att försöka skapa en bra och minnesrik semesterresa till dig som gäst. En resa är ju oftast något man gått och drömt om, sett fram emot och längtat till. Något väldigt betydelsefullt. Vi känner en respekt för det och har i våra tankar att göra vårt bästa för att ni skall få goda härliga minnen—både från oss, dina medresenärer och av landet Kroatien. 

Direktkontakt och närhet

I vår reseproduktion så har vi inga mellanhänder som lätt ger högre priser. Trots att vi är ett litet företag så kan vi hålla rimligt låga priser i kombination med god kvalitet. Just med anledning av att vi har direktkontakt med våra leverantörer. Detta bidrar också till att vi får och känner en stabilitet och trygghet i det vi erbjuder i resor, vilket är oerhört viktigt.

Vilka är det som reser med oss?

Med åren har det utvecklats till att vår målgrupp för resorna är mer mogna och äldre resenärer, många pre--senior och seniorer. Men vi har också yngre seniorer +45 på många av våra resor.

KRORES säsong - vår och höst när Kroatien är som allra bäst.

Eftersom vi har resor med fokus på TEMA: mat, vin, hälsa, kultur, historia, botanik, sport, konferens med mera, så reser vi som nämnt endast under vår och höst. En tid då Kroatien är som bäst - ingen massturism, goda färska råvaror från landet och ett fint klimat då det varken är för varmt eller för kyligt.

Våra guider

På flertalet av våra resor har vi svensktalande guide ( om inte annat anges) och vid vissa tillfällen har vi extra personal som är engelsktalande KRORES Representanter från Kroatien.  Se sid 42 i Katalogen.

Vad erbjuder vi mer?

Förutom våra presenterade resepaket i katalogen så gör vi: konferensresor, sportresor, golf och tennisresor med mera. Kontakta oss gärna för separat Programinformation för denna typ av resa.

Leverantörer med trygghet

Vi har trogna leverantörer, flera av dem sedan sex år tillbaka, vilket gett oss möjligheten att utveckla en gemensam god kvalitet och även möjlighet till en dialog om sådant som kan förändras till något ännu bättre.

Är ni intresserade i frågor som tidigare gäster ställt, så kan ni se på www.krores.se ”Frågor & Svar”. Här finner ni det mesta, några frågor som ni kanske själva ställt er. Men ni är också välkomna att ringa oss med alla funderingar som dyker upp.

Krores - namnet står för "Kroatienresor"

Av de Researrangörer som genomför temaresor, så är företaget KRORES det enda företaget som är specialiserade på landet Kroatien. Vi vet av erfarenhet både som utförare och kund, att det går inte att vara riktigt duktig på 10-15 olika länder, även om man har sina partners på plats.

Kontakt:

Estland: +372 668 03 26

Norge: +47 9226 77 70

Kroatien: + 385 (0) 91 5599217

Sverige: +46 018 444 10 99, 0761 909 444

Email: info(at)krores.eu

 

FOTO/ Källa: Merparten av alla foton kommer från Nationella Kroatiska Turistrådet. se www.visitcroatia.nu  Övriga äger KRORES International rättigheterna till.

KRORES Miljöarbete

Vi har valt att ta en del av vårt ansvar för att hålla Kroatien rent! Vi vet att tursimen sliter hårt på miljö och natur, varför vi valt att endast arrangera resor under för- och eftersäsong. Vi vill att detta underbara land skall bevaras rent och att vi alla skall kunna njuta av det så länge som möjligt.

Varje år ger därför KRORES ett bidrag till en person, en organisation eller förening som aktivt arbetat för bevarandet av ett rent Adriatiskt hav och fina stränder.

2009 gavs ett bidrag till den lokala hamnklubben i Makarska. Den lokal klubben "Arbun" städar årligen alla stränder i Makarska från skrot och annat ödesdigert skräp.

Reser du med oss blir du en av dem som bidar till att hålla Kroatien rent!

Vi tipsar om bästa restaurangerna i Kroatien, och det bästa att äta för säsongen!

Alla vi som arbetar inom KRORES har ett genuint intresse av ekologisk mat, god hälsa och motion.

Vi rekommenderar därför alltid våra gäster att besöka restauranger som arbetar med ekologiska och lokalproducerade råvaror - både vad gäller föda av protein och vanliga grönsaker.

Det finns ofta en rad restauranger kantade längs strandpomenaderna, vilka inte alltid är de bästa ur ekologiskt perspektiv.

Fråga oss gärna & smaklig måltid! ("Dobar tek" på kroatiska)