Krores

Kontakt:

SE: +46 (0)18-444 10 99 (återförsäljare)

EE: +372 668 03 26

HR: +385 915599217

NO: +47 416 14 301

 

Telefontider:

Dagligen kl: 10.00-17.00

Svarar vi inte är vi upptagna och återkommer så snart vi blir lediga.

 

Email:

info(at)krores.eu

 

Företagsuppgifter

KRORES

Reg. nummer: 117 24 38

Vat. EE 101 33 17 04

 

Du når oss via vår hemsida och via vår återförsäljare. Se kontaktuppgifter till vänster. Nedan finner du i korthet sådant som är bra att känna till: "viktigt att veta om din bokning".

Så här bokar du resan

Du bokar din resa genom att ringa, mejla eller sms:a oss dina uppgifter. Våra telefontider är varje dag mellan 10.00-17.00. Svarar vi inte så ringer vi upp er så snart vi kan. Sänd oss gärna ett sms eller mejl. Under  april, maj, september och oktober månad är vi själva i Kroatien med gäster, men nås under samma förutsättningar som ovan öppet tider etc.   Men svarstiden kan vara 2-3 dagar under dessa perioder.

Bokningsbekräftelse

Ni får bekräftelse cirka 10 dagar efter bokning. Vi sänder inte ut brev om att vi tagit emot era pengar, eller påminnelse för slutbetalning . Vi hör endast av oss om vi inte fått er anmälningsavgift eller slutbetalning. Ni får endast en faktura som avser båda betalningar.

Ändringar i din bokning

Du är själv ansvarig att lämna korrekta namnuppgifter till oss vid bokningstillfället. Dvs att ditt namn stämmer överens med uppgifterna i passet. Vid ändring eller tillägg av namn efter att anmälningsavgiften är betald, debiteras en avgift på 500:- per flygväg, något som flygbolagen tar ut då vi måste ändra ditt namn.

Ändrar ni avresedatum räknas det som en avbokning, se resevillkor.

Ändrar ni typ av rum, men behåller er bokning debiteras en avgift på 300:-, då vi sänder ut ny faktura, bokningsbekräftelse etc.

Borttappade resedokument

Tappar ni eller har förlagt era resedokument (bokningsbekräftelse, faktura, flygbiljetter etc) måste vi debitera en avgift på 100:-, om vi måste sända ut material på nytt. Gratis via mejl. Så var rädd om dina papper.

Avbokning av resa

Vid avbokning av resa, se fullständiga resevillkor. Dessa får ni tillsänt samtidigt som er bokningsbekräftelse.

Sammanfattningsvis gäller följande. Avbokning inom:

· Mellan 91-120 dagar 200:-

· Mellan 46-90 dagar 200:-

· Mellan 31– 45 dagar –25%

· Mellan 16-30 dagar - 50%

· Mellan 0-15 dagar - 100%

Mot uppvisade av läkarintyg.

Resegarantier

Vi har ställda resegarantier via återförsäljare Kroatien Agenten AB, se Kammarkollegiet, Sverige.

Övriga kostnader

Vi har i våra paketresor inga tillägg för skatter, administrations avgifter, busstransport med mera. Allt sådant är inkluderat i resans pris.

Kortbetalning

Vi tar inte emot kortbetalning, men ni kan betala via ert konto som ert kort är kopplat till. Vanligtvis täcker hemförsäkringen det mesta för en resa kortare än 45 dagar inom Europa. Kolla med din hemförsäkring Vi tar inte kortbetalning pga dyra kostnaderna som kortföretaget tar ut av oss och indirekt er. (Din resa skulle bli ca 5% dyrare). Vi ser att många resenärer tom är trippelförsäkrade, helt i onödan.

Återbetalning pga avbokad resa eller felaktigt inbetalt belopp

Avbokar ni er resa eller har betalat felaktigt belopp. Mejla eller ring och meddela era kontouppgifter, ditt faktura nummer samt namn. Vi återbetalar din resa/belopp enligt resevillkoren, och senast inom 5 veckor.

Tack på förhand!

OBS! Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i katalogen. Våra program kan ändras pga av väder eller ändringar hos underleverantörer. Om, så ersätts de med likvärdig aktivitet. Priser kan ändras 5-10 % pga av valutaändringar, bensin eller flygskatter. Se fullständig information RV.