Krores

Ladda ner hela Programmet här!

PROGRAM_Botaniska_Veckan_2013.pdf

Maximilian, inspiratör bakom de vackra trädgårdarna:

Läs mer om trädgårdarnas koppling till den kände Maximilian och hans äventyr. >>>

Dagmar Monteghello, skapare av trädgården i Palmizana har order:

Läs mer om familjen som en gång i tiden ägde 2/3 av den stora ön, och som än idag kämpar för att ta tillbaka den mark de fråntagits. >>>

Palmizana Broshyr

Brochure_PALMiZANA.pdf

Läs om skaparen av "Kotisina"

PROGRAM_Botaniska_Veckan_2013.pdf

Resan passar:

Både den passionerade botanikern, så väl som den naturälskande människan som njuter av avslappnande, intagande miljöer, intressant kulturhistoria, god mat och dryck på vackra utvalda platser.

Går även att kombinera med vår ”Vandringsresa i Dalmatien”

BOTANISK VECKA: "Blommande dagar under solen" 8 dgr  10.995:-

Välkommen till en ljuvlig Botanisk vecka vid Makarskas riviera, som bjuder på intagande omgivningar, historiska berättelser och prunkande skönhet vid havet och på1764 möh.

Vår botaniska vecka 2013 tar Er till den vackra skärgården, kusten och de vita Biokovo bergen. Vi besöker de mest uppskattade trädgårdarna i landet.  Läs mer om vår Botaniska Vecka >> Avresa: 19/4-26/4 fr. Sth, Kph.

"Resan passar Dig som inte enbart vill njuta av sol och bad. Denna resa ger förutom inspiration om flora och fauna, en historisk inblick i den kroatiska historien, politik and kultur. Och självklart besöker vi intagande omgivningar och njuter av god mat och dryck. En unik och annorlunda resa!"

”Palmizana karaktäriseras av en magnifik skönhet; mixen av färger och ljudet av havets vågor, vinden i de hundraåriga pinjeträden och de olika fåglarnas sånger”

"Att ta sig till denna idyll sker med färja, buss och privat taxibåt. Det är en lyxig idyll för de som uppskattar unik miljö med mycket intressant historia, som kopplas till Maximilian"

"Dubrovnik, Trsteno Arboretum -en av de finaste trädgårdarna i denna del av Europa. Att överhuvdtaget kunna se den idag, kan betraktas som ett mirakel"

"Biokovo bergen och Kotisina - trädgården med tolv månaders blomning och en stillhet man bara finner här"

"”De majestätiska Biokovo bergen skapades för över 65 miljoner år sedan, då de Afrikanska plattorna kolliderade med de Eurisanska. Bergskedjan hör samman med de Europeiska alperna och Dinariska bergen”