Krores

Resor till Rovinj, perfekt för:

konferensresor, golfresor, hälsoresor, SPA-resor, Mat och vinresor.

Boende, Rovinj

Läs om boende i Rovinj

Galleri Rovinj

Hotell EDEN Rovinj, Istrien

Kroatiens Toscana

Staden Motuvun, ca 45 minuter från Rovinji är en på alla sätt en fantastisk plats. Här finns ett lugn, en spännande historia och här finns den kända och sällsynta vita tryffeln. Världens största tryffel hittas i just dessa vackra skogar.

Sköna Motuvun.

Tio skäl att resa till Rovinj:

1. Kort flygtid, ca 2t,15 min

2. Moderna hotell och SPA

3. Flera UNESCO-platser

4. 2 tim med båt till Venedig

5. 1 tim med buss till Slovenien

6. 1 tim med buss till Italien

7. Fina golfbanor i

8. Världskänd vit tryffel

9. Fantastisk mat

10. Värlens finaste olvoljor

Ring oss så berättar vi mer!

 

Spela golf på Titos öar

Golfbanor hittar du bland annat på Titos öar Brijuni. Spela golf på förmiddagen och res tillbaka till Rovinjs härliga stränder och njut av sol och bad i skön aftonsol eller konferera före middag i solnedgång.

Titos paradisöar - Brijuni

SPA på Eden

Ett toppen SPA finner du på Hotell EDEN, dit många av våra resor går. Rovinj och hotell EDEN med omgivande natur är en riktig hälso oas. Hotellområdet är stort och man befinner sig mitt i en oas av cypresser som ramar in den stora, lyxiga utomhusbassängen.  

Lyxig bassäng på Eden.
Rovinj var ursprungligen en ö där romarna byggde en hamnstad. Under 1763 förbands Rovinji med fastlandet, genom att man fyllde igen kanalen mellan ön och kusten, så att en halvö bildades.

Rovinj - den sköna, exklusiva lilla staden förtrollar!

Staden som en gång i tiden jämfördes med St. Tropez är ljuvligt charmig, med slingriga gränder och hus i barock- och renässansstil.  Det är inte svårt förälska sig i det italienska Rovigno!

Rovinj är den lilla och vackra staden i regionen Istrien. Rovinj var urprungligen en ö där romarna byggde en hamnstad. Spåren av romersk och italiensk arkitektur och kultur är många. Staden har ca 14.000 invånare och är i samma storlek och klass som staden Makarska i söder. Här kryllar av vackra byggnader i barock- och renässansstil.
Det som utmärker Rovinj är den vackra Katedralen St. Eufemia och alla båtar som trängs längs stadens hamn.

Rovinj - det perfekta resmålet för konferensgästen!

Rovinj är verkligen ett perfekt resmål för den kräsne konferensgästen. Hotellen håller en mycket hög standard, har goda vana med affärsturism och läget är det absolut bästa! Till Rovinj tar det endast dryga 2 timmar med flyg från Skandinavien och det myllrar av vackra och fantastiska sevärdheter, bara stenkast från staden.

Sköna seniorresor till ett annorlunda Kroatien

Rovinj är ett spännande resmål för dig som uppskattar det sköna i mat, vin, kultur och arkitektur. I Rovinj kan du flanera längs strandpromenaden, ta en tur till Venedig, njuta av den vackra och charmiga gamla staden, och bada inte minst! Läs mer om våra Seniorresor här

Stränder och hav i Istrien

Stränderna kring staden Rovinji är många och mycket fina. Du finner de finaste stränderna om du promenderar längs strandvägen söderut, och bort mot Hotell Eden och Hotell Monte Mulini.

Här finner du de vanliga stenstränderna, med lite klippor runt omkring. Stränderna är inte raka som en lång riviera, utan slingrar sig fram längs den kurviga kusten. Havet är minst lika kristallklart som i de södra Kroatien.

Klimat och natur i Istrien

Istrien är en trekantsformad halvö som brukar delas in i tre områden. Det vita Istrien som är en central högslätt och karstlandskap avkalksten, glest bevuxen med ek, tall och ask.

Det gråa Istrien består av mark med eroderad kalksten och bördig jordm¨ån. Här odlar man vin och olivträd. Det röd Istrien är en höglätt so korsas av floderna Mirna och Rasa. Här odlar man spannmål och grönsaker. 

Medeltemperatur i Kroatien

             
Vattentemperatur 12 16 19 24 20  
  Mars April Maj September Oktober November
Lufttemperatur 20 24 26 26 22 18

Historia och sevärdheter i Istrien och Rovinj

Halvön Istrien ligger i den nordligaste delen av Kroatien - och på samma breddgrad som Milano och Florens. Denna del har tillsammans med de många öarna blivit en av de mest omtyckta resmålen i hela Europa. Kusten är vidunderligt vacker och här finns faschinerande städer och mindre orter.

Istrien har en spännand historia med över 400 år av venetianskt styre, som varade ända fram till 1797, då Napoleon upplöste den venetianska republiken. Dessa år av styre återspeglas av graciösa kampaniler, loggior från 1400-talet och hus med venetianska fönster som de rika köpmännen lät bygga.Se Historia>>