Krores

Resor till Makarska - perfekt för:

konferensresor, hälsoresor, SPA-resor & Mat och vinresor, seniorresor, tennisresor.

Boende i Makarska

Läs om boende i Makarska

Galleri Makarska

Resor till Makarska, Kroatien-

Makarska

Dalmatien -40 mil lång kuststräcka

Dalmatien är ungefär 3 gånger så stort i arela som området Istrien. Dalmatien börjar med Zadar i norr och sträcker sig ända ned till Dubrovnik, ca 35 mil. Regionen Dalmatien är bland det mest besökta i hela Kroatien, och mycket tack vara den långa kuststräckan. 

Tio skäl att resa till Makarska:

1. Kort flygtid, ca 2t, 45 min

2. Hotell direkt vid havet

3. Avslappnande miljö 

4. Liten med levande stad

5. Ljuvliga stenstränder

6. Djupt hav=fin fisk 

7. Nära Mostar,Dubrovnik,Spilt

8. 1 t till Hvar och Brac

9. Biokovobergens skönhet

10. Slow-food

Ring oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

 

Utsikt från Biokovobergen, Makarska

Vandra i Biokovo

Vandringsleder hittar du bland annat många av uppe i Biokovobergen.  Hit tar vi dig med guide för en hel eller halvdag. Man bör inte vandra här på egen hand.

Vandra i bergen på förmiddagen och res tillbaka till Makarskas härliga stränder och njut av sol och bad i skön aftonsol.

Här finner man stenhus från 1700-talet och staden ger ett pittoreskt intryck med slingriga stengränder, prunkande omgivningar av tall, ek, cypresser och blommande lavendel och ginst under vårmånaderna.

Makarska - Rivierastaden man alltid vill återvända till

Det är lätt att bli förälskad i stadens alla dofter, sköna omgivningar och gästfria folk.

Makarska ligger längs den långa Rivieran som sträcker sig från Brela till Zivogosce, ca 7 mil. Staden har ca 15.000 invånare och skyddas av Biokovobergen och halvön Sv. Petar. Platsen har varit bebodd sedan antiken och 1646 tog Venedig makten över Makarska, De italienska  styret har i mat och arkitekur präglat staden ända fram till modern tid.
Läs mer i Fakta om Makarska  Läs mer om Resor till Kroatien>>

Makarska - det perfekta resmålet för "naturliga" hälsoresor!

Makarska är verkligen ett perfekt resmål för sköna, naturliga Hälsoresor. Det är en stad man snabbt känner sig hemma i. En liten stad som är så mycket mer än bara souvenirstånd och restauranger. Här finns underbara vandringsstråk längs med kusten, och med guide kan man även ta sig upp i de vackra Biokovobergen.

Favoritresmål för våra seniorresor till Kroatien

Makarska är ett favoritresmål för många seniorer. Staden är en perfekt utgångspunkt för alla som vill känna sig som hemma! Gästvänligheten är stor, både på hotell och bland ortens befolkning.

Samtidigt finns spännande resmål för dig som uppskattar det sköna i mat, vin, kultur och arkitektur. Nära till Split, Dubrovnik, Hva, Brac, Mostar, Krka nationalpark, Biokovobergen mm. Se Hälsoresor>>, Seniorresor>

Stränder och hav i Dalmatien

Stränderna kring staden Makarska är många. Du finner de finaste stränderna om du promenderar längs strandvägen söderut, och bort mot Hotell Dalmacija och Hotell Biokovka, men även om du promenerar förbi hotell Osejava, i riktning mot Tucepi. 

Havet är  kristallklart och måste upplevas! Den som tidigare varit en badkruka, kommer att bli en riktigt förälskad i det adriatiska havet och dess starka dragningskraft! 

Klimat och natur i Dalmatien

Här finner man inte de tydliga indelningarna av jordmånen det "gråa" eller det röda" som man har i Istrien. Men det är framförallt den gråa jordmånen kalkssten  med bördig jordmån som präglar regionen och som lämpar sig för olivodlingar och vinproduktion. Ek och tall är vanliga träd och varianter av cypresser.

Det mest bördiga områdena i regionen finner man kring Neretva deltat, därfloden Neretva slingrar sig fram. Här odlas apelsiner, mandariner, melon och många olika grönsaker.

Medeltemperatur i Kroatien

             
Vattentemperatur 12 16 19 24 20  
  Mars April Maj September Oktober November
Lufttemperatur 20 24 26 26 22 18