Krores

Mat & dryck i Kroatien

Läs om mat och dryck >>

 

MAT & VINRESAN - Elegance, 15.995:-

- Med smaker och dofter från Dalmatiens kust, Imotskis inland, en av världens vackraste öar Brac, Marco Polos karismatiska ö Korcula, och  UNESCO staden Dubrovnik. Veckan är fylld av upplevelser från kust och inland till sköna öar!

Bli med på en elegant tur genom Dalmatiens vackra landskap och goda smaker. Under resans åtta dagar gör vi sex dagsutflykter. Under dessa dagar bjuds ni på de bästa dropparna vin, lokala maträtter, ostar, skinkor och olivoljor i en underbar kombination av historia, arkitektur & natur.
Detta paket "Elegance" rekommenderar vi er som tidigare rest på andra Mat och vinresor, och som gärna vill se, uppleva och lära sig mer om och av Kroatien som land. Vi blandar det enkla med det lyxiga i ett smakligt paket. 

Läs mer om vad som ingår i Resfakta! Pris: 15.995:- 

Avresedatum & Priser till Dalmatien

21.4 - 28.4 (8dgr), Pris: 15.995:-

6.10 - 13.10 (8dgr), Pris: 15.995:-

Utresa:    Arlanda - Split          kl: 17.35 - 20.30

Hemresa: Dubrovnik - Arlanda kl: 13.20 - 16.10

(Vi reser med Norwegian. 20 kg bagage för incheckning + 10 kg handbagage)

 

OBS! Samtliga priser avser del i dubbelrum. Tillägg för enkelrum 1.500:-.  

Flygtider & Busstransfer

Vi flyger från Arlanda till Split flygplats. Flygtid: ca 2 timmar och 50 minuter. På flyget kan ni köpa mat, snacks och taxfre. Busstransfer från Splitt fygplats till Makarska tar ca 1 timme och 30 minuter (beroende på trafik och vägarbeten)
Vi flyger hem från Dubrovnik  till Arlanda flygplats.

Ditt boende - Hotell Meteor****

Vi bor på 4-stjärniga Hotell Meteor som ligger rätt vid havet, cirka 10 meter. Hotellet är nyupprustat sedan några år tillbaka. Hotellet har 25 meters inomhuspool (klor),stor utomhuspool (saltvatten blandat med klor). Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, smyckesbutik, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster. Och en dag per vecka har man en typisk Dalmatinsk Afton för de gäster som bokat middag.
Hotell Meteor ligger beläget vid Makarska strandpromenad med ca 75 meter till första butik. Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
På hotellet finn våra skandinavisktalade guider dagligen. Och det finns ett dygnet runt telefonnummer att ringa om det gäller något akut.
KRORES har informationträffat flera gånger varje dag för alla sina gäster på hotellet. Här finner du material att låna eller läsa.
Se bilder från Hotell Meteor >>

Medeltemperatur i Kroatien

             
Vattentemperatur            
  Mars April Maj September Oktober November
Lufttemperatur 24 24 26 26 22 18