Krores

Hej! Vi vill passa på och säga att vi som jobbar med dessa vandringsresor bor och lever själva nere i Kroatien. Bergen och naturen är det som gjort att vi en gång kommit hit, och att en av oss valde att starta KRORES.  Många känner inte till att Kroatien har så fina och tillgängliga berg. Flertalet associerar landet med det turkosa havet. Och än färre känner till om grannlandet Bosnien-Hercegovina.  För oss är det en gåta att så få väljer bergen på Balkan till sin vandring, då det är en underbar kombination genom att vi dessutom bor  vid havet.

Genom vår egen bakgrund och hemmahörande i dessa länders bergsstigar, så vill vi att ni skall se och uppleva så mycket som möjligt av det vi tycker är symboliskt för de båda länderna. Vi kommer därför att besöka nationalparkerna Biokovo och Paklenica i Kroatien, och Blidinje i Bosnien-Hercegovina. D v s det ingår tre vandringsdagar. Du väljer själv vilken av de två nivåerna som passar dig. —Du kan välja på lätt/medel (Smokvina) eller medel/svår (Kruska). Se information längst ned på varje sida iKatalogen. Det är samma resa men två nivåer. Vi reser till samma platser, men delar på oss mot olika vandringsstigar, för att mötas senare på dagen.

Du kan också lägga till en fjärde, femte utflykt :

4) Nationalparken ön Mljet i södra adriatiska skärgården och passa på att bada i lilla eller stora saltsjön. (Pris: 650:-, Lätt)

5) Ön Peljesac och Sv. Ilija . En dag som avslutas vid en ekologisk ostronodling på halvön Mali Ston. Här finns världens näst längsta mur från 1400-talet! .(Pris: 650:-Medel/Svår). Med flera. Läs på www.krores.eu

 

Under veckan har ni även möjlighet att resa till UNESCO staden Split. (Tillägg: fr. 250:-) Ett skönt avbrott från dagar i skog och mark.  Det som ytterligare ingår är dagliga hälsoaktiviteter  morgon och kväll. De håller till på hotellet. Läs mer på sida 36.