Krores

Träningsresa Makarska

• Reseprogram

• Resfakta

• Resevillkor

Boka resa>>

 

 

Njut av staden Split, vinprovning med sommelier eller vårt DETOX för säsongen.

Lägg till någon av våra härliga tilläggsaktivieter så som en dag i den vackra staden Split. Här kan du njuta av den härliga UNESCO staden och strosa runt i det romerska Palatset "Diocletianus". Tid för shopping och egna strövtåg. Pris: 400:- pp.

Om du är intresserad av goda viner så hälsar Jure er välkomna med en intressant och smakrik vinprovning. Läs med nedan.Pris: 500:- pp. 

I vårt DETOX paket så gör vi några härliga naturdrinkar av det naturen har för säsongen. Pris: 500:-pp. Bokas vid Anmälan till resan.

 

"Wine workshop" med sommelier Jure

Jure kommer från Makarska och har utbildat sig till sommelier vid London Wine Academy, och håller i våra Wine workshop. Här får ni mer kunskap om kroatiska viner och vad som skiljer dem åt. Och hur vi provar viner professionellt. Tid: ca 2,5 h.

Biokovobergen, se fotogalleri.

"Vandring i Biokovo".

Biokovobergen, se fotogalleri.

"Vandring i Biokovo".

TRÄNINGS & HÄLSORESAN med jympa, gym- och löpträning,   kostråd & lite till. fr 10.895:-

Passa på att njuta av sköna dagar vid berg och hav tillsammans med våra hälsoinspiratörer i omgivningar av pinjeträd, rena stränder och mediterranska läkcerheter i ett ljuvligt klimat vid Rivieran. Vi bor bekvämt på omtyckta hotell METEOR - ett 4-stjärnigt boende direkt vid havet,inklusive frukost och middag! Du kan lägga till vandring fler dagar, vinprovning mm! Ett härligt urval av dagliga aktiviteter, sol och bad vid den vackra kroatiska Rivieran.  Varmt välkommen/ Träningsteam KRORES. Avresa: 3.5 fr. Gtb, Sth, Kph.

Sköna jympapass

Våra hälsoinspiratörer Sanna och Mats håller i våra Jympapass, 2 gånger per dag. Vi varierar mellan att vara utomhus respektive inomhus. Passen anpassas efter gruppen och era önskemål. Båda är de erfarna ledare och instruktörer från Friskisk & Svettis.

Evas vandringar

Eva, ägare till KRORES och boende i Makarska, visar oss något av sina smultronstigar längs bergen. Vi tar oss upp till 1442 möh och njuter av det som säsongen har att erbjuda i vilda bär, frukter och känner doften av de helande örterna lavendel, timjan, rosmarin m fl.

Gym- & löpträning

Sanna Dafnäs kommer att hålla i er gymträning och löpträning. Ni kan välja båda dessa aktivieter eller en av dem. Gymträningen hålls i hotellets anläggning och löpträning längs med kust och/eller vid stigar i bergen för den som önskar det. Antalet pass bestämmer ni på plats tillsammans med Sanna.

Matlagnings kurs med  dietist Maria Biondic från London & Makarska, “Medfoodpower”

Maria Biondic kommer ursprungligen från Kroatien och Makarska, där vi befinner oss. Hon bor och lever numera i London där hon arbetar som dietist och sjuksköterska, med passion för den mediterranska matlagningskonsten- ur ett kost- och näringsperspektiv. Hon är vår stora kunskapskälla under några timmar och med stor kunskap inom näringslära.

-Lev, lär och njut Mediterranskt tillsammans med oss!

Njut av berg och hav med sköna aktiviteter på en rofylld plats. 

Passa på att må riktigt bra före sommaren! Dessa dagar bjuder på promenader, gympa, löpträning, gymträning, vandring, simning, SPA-behandling, matlagning med dietist som ger kunskap om vitaminer, mineraler och hur vi tillagar mat ur ett näringsperspektiv, allt i en fridfull och rogivande miljö nära naturen. Vi som tar hand om Er bor och lever här. - Vi vet var ni kan finna de härliga smultronställena! Hjärtligt välkomna till en riktig skön TRÄNINGS resa med oss! AVRESOR: 3.5, Stockholm, Köpenhamn och Göteborg

Kroatien är en stigande stjärna bland många andra gastronomiska destinationer i Europa

Matlagnings kurs med Maria Biondic från London, “Foodmedpower”

Maria ger oss en introduktion till medelhavs kosten, dess hälsofördelar och den mest hälsosamma metoden för tillagning. Hon berättar om makronäringsämnen proteiner, kolhydrater och fetter, och hur man väljer den bästa kombinationen av dessa livsmedel. Vi får kunskap om mikronäringsämnena vitaminer och mineraler, och vilka de bästa källorna för livsmedel är för att garantera tillräckligt intag.

Vi förbereder 3-rätters menyer tillsammans. Huvudrätten innehåller kyckling, fisk, lamm eller nötkött. Grönsaker och frukt tas lokalt. Under våren har vi ett brett utbud på marknaden i Makarska, inklusive kronärtskockor, vild sparris och jordgubbar. Recepten är enkla att följa det blir många traditionella kroatiska recept. . Vi äter tillsammans och njuter av maten vi förberett + ett glas eller två av kroatiskt rött vin. Läs mer i Reseprogrammet Mat & Vinskola>>

Besök tandläkare och optiker—50% billigare än hemmavid.

Under ett flertal år har hundratals skandinaver och inte minst norrmän valt att laga sina tänder eller att gå till en optiker i Kroatien. Att gå till tandläkaren är ca 40-60% billigare än hemmavid, och servicen och kompetensen är minst lika bra som i Skandinavien. 

Varför betala 150 000 sek när man kan betala hälften!?

Ni får möjlighet att träffa tandläkaren redan dag 1 som ni kommer ned. Då kan ni boka tid och våra tolkar/guider följer med er för att översätta, som gör det extra tryggt för er. För att gå till optiker så gäller samma rutin. Både optiker och tandläkare lämnar garanti för sitt arbete som de utför. Vilket betyder att om något inträffar till er nackdel, så gör de om eller åtgärdar på nytt, utan kostnad.

Läs mer artiklar och information om Tandvård i Kroatien