Krores

MÅBRA-resa till Makarska

• Reseprogram

• Resfakta

• Resevillkor

 

 

"Wine workshop" med sommelier Jure

Jure kommer från Makarska och har utbildat sig till sommelier vid London Wine Academy, och håller i våra Wine workshop. Här får ni mer kunskap om kroatiska viner och vad som skiljer dem åt. Och hur vi provar viner professionellt. Tid: ca 2,5 h.

Biokovobergen, se fotogalleri.

"Vandring i Biokovo".

Biokovobergen, se fotogalleri.

"Vandring i Biokovo".

OBS! NY HEMSIDE ADRESS!!

Gå till www.krores.se

 

Välkommen till vår nya hemsidan med nyheter och favoriter 2017. Flera avgångar är fulltecknade. Närmsta avgång är 15 april och 6 maj.

MÅBRA -resan med sol, bad, vandring, gympa, god mat, SPA, båttur, kostråd & lite till. Fr. 9.995:-

Passa på att må riktigt bra. Denna vecka bjuder på vand-ring i de vackra Biokovo bergen, matlagning med dietist, kostråd, promenader, SPA, gympa, och båttur till ön Brac med lunch ombord, ett 4-stjärnigt boende direkt vid havet,(METEOR) inklusive frukost och middag! Du kan även lägga till vandring fler dagar, vinprovning mm! Ett härligt urval av dagliga aktiviteter, sol och bad vid den vackra kroatiska Rivieran.  Varmt välkommen/ Hälsoteamet i KRORES

Njut av berg och hav med sköna aktiviteter på en rofylld plats. 

Passa på att må riktigt bra före och efter sommaren! Dessa dagar bjuder på promenader, gympa, vandring, simning, SPA-behandling, matlagning med dietist som ger kunskap om vitaminer, mineraler och hur vi tillagar mat ur ett näringsperspektiv, allt i en fridfull och rogivande miljö nära naturen. Vi som tar hand om Er bor och lever här. - Vi vet var ni kan finna de härliga smultronställena! Hjärtligt välkomna till en riktig skön MÅBRA resa med oss! AVRESOR: 3.5, 4.10 och 11.10 fr. Arlanda, Köpenhamn, Ö-vik.

Gympa, zumba & vattengympa 

Vi kan välja mellan de dagliga aktiviterna yoga, zumba, vattengymnastik, pilates med mera. Hälsoaktiviterna sker på hotell, strand och terass när vi är i Makarska Riviera. Aktiviteterna är anpassade till morgon och eftermiddag, och kan förändras beroende på vädrets förutsättningar. Passar den vältränade men även nybörjaren.

Evas vandringar och powerwalk

Eva, ägare till KRORES och boende i Makarska, visar oss sina fantastiska vandringsstråk. Vi tar oss upp till 1442 möh och njuter av det som säsongen har att erbjuda i vilda bär, frukter och känner doften av de helande örterna lavendel, timjan, rosmarin m fl. Och vi har även powerwalks längs stranden några dagar.

Cooking Class med dietist & kostråd

Maria Biondic (ursprungligen från Kroatien, Makarska), lever numera i London där hon arbetar som dietist och med stor passion för den mediterranska matlagningskonsten- ur ett kost- och näringsperspektiv. Hon berättar om makronäringsämnen och hur man väljer den bästa kombinationen av dessa livsmedel.

Matlagnings kurs med  dietist Maria Biondic från London & Makarska, “Medfoodpower”

Maria Biondic kommer ursprungligen från Kroatien och Makarska, där vi befinner oss. Hon bor och lever numera i London där hon arbetar som dietist och sjuksköterska, med passion för den mediterranska matlagningskonsten- ur ett kost- och näringsperspektiv. Hon är vår stora kunskapskälla under några timmar och med stor kunskap inom näringslära.

-Lev, lär och njut Mediterranskt tillsammans med oss!

Kroatien är en stigande stjärna bland många andra gastronomiska destinationer i Europa

Matlagnings kurs med Maria Biondic från London, “Foodmedpower”

Maria ger oss en introduktion till medelhavs kosten, dess hälsofördelar och den mest hälsosamma metoden för tillagning. Hon berättar om makronäringsämnen proteiner, kolhydrater och fetter, och hur man väljer den bästa kombinationen av dessa livsmedel. Vi får kunskap om mikronäringsämnena vitaminer och mineraler, och vilka de bästa källorna för livsmedel är för att garantera tillräckligt intag.

Vi förbereder 3-rätters menyer tillsammans. Huvudrätten innehåller kyckling, fisk, lamm eller nötkött. Grönsaker och frukt tas lokalt. Under våren har vi ett brett utbud på marknaden i Makarska, inklusive kronärtskockor, vild sparris och jordgubbar. Recepten är enkla att följa det blir många traditionella kroatiska recept. . Vi äter tillsammans och njuter av maten vi förberett + ett glas eller två av kroatiskt rött vin. Läs mer i Reseprogrammet Mat & Vinskola>>

Besök tandläkare och optiker—50% billigare än hemmavid.

Under ett flertal år har hundratals skandinaver och inte minst norrmän valt att laga sina tänder eller att gå till en optiker i Kroatien. Att gå till tandläkaren är ca 40-60% billigare än hemmavid, och servicen och kompetensen är minst lika bra som i Skandinavien. 

Varför betala 150 000 sek när man kan betala hälften!?

Ni får möjlighet att träffa tandläkaren redan dag 1 som ni kommer ned. Då kan ni boka tid och våra tolkar/guider följer med er för att översätta, som gör det extra tryggt för er. För att gå till optiker så gäller samma rutin. Både optiker och tandläkare lämnar garanti för sitt arbete som de utför. Vilket betyder att om något inträffar till er nackdel, så gör de om eller åtgärdar på nytt, utan kostnad.

Läs mer artiklar och information om Tandvård i Kroatien

Vi tipsar om bästa restaurangerna i Kroatien, och det bästa att äta för säsongen!

Alla vi som arbetar inom KRORES har ett genuint intresse av ekologisk mat, god hälsa och motion.

Vi rekommenderar därför alltid våra gäster att besöka restauranger som arbetar med ekologiska och lokalproducerade råvaror - både vad gäller föda av protein och vanliga grönsaker.

Det finns ofta en rad restauranger kantade längs strandpomenaderna, vilka inte alltid är de bästa ur ekologiskt perspektiv.

Fråga oss gärna & smaklig måltid! ("Dobar tek" på kroatiska)

Adriatiska havet - troligen världens renast och mest turkosa 

Den Kroatiska sidan av Adriatiska havet sägs enligt bland annat astronautar vara världens mest turkosa hav! Och även det renaste på jorden. När man väl varit i Kroatien en gång och jämför med andra platser man varit på, så vill man gärna tro att det är sant. Förutom klarheten så har havet en mycket hög koncentration av salt.

Dessutom tillför de omkingligande Biokovobergen en högre mineralhalt till havet - framförallt om morgon och kväll. Många personer med astmatiska problem menar att de blir mycket bättre efter att de vistats i framförallt Makarska.

En av dessa personer som KRORES intervjuat är norska Marit Berg, asmatiker, som vistats ca 10 gånger i Makarska. Läs mer om Intervjuen mer Marit här >>>