Krores

I resan ingår:

• Flyg t/r Kroatien

• Buss transfer: flygplats – hotell

• 7 frukostbuffé

• 7 middagsbuffé  

• 4-stjärnigt hotell Meteor

• Välkomstdrink i lobbyn

• I stadsguidning genom staden

Utflykter; Split, Dubrovnik, Mostar, Ön Brac, Imotski,

• Administrationskostnader

• Turisttaxa

Pris: 11.990:- (Del i dubbelrum)

Tillägg enkelrum 2.500:-

 

George Bernard Shaw skrev:”Den som söker paradiset på jorden bör komma och se Dubrovnik”. På vägen dit kör vi längs en kustremsa som tillhör Bosnien och Herzegovina. Väl framme utforskar vi Balkans ståtligaste stad under en guidad promenad genom Stari grad – Gamla stan, med Franciskanerklostret, Rektorspalatset och marmorbelagda huvudgatan Stradun. Ta gärna en paus vid något av de många kaféerna och njut av atmosfären!

 

 

OBS! NY HEMSIDE ADRESS!!

Gå till www.krores.se

 

Välkommen till vår nya hemsidan med nyheter och favoriter 2017. Flera avgångar är fulltecknade. Närmsta avgång är 15 april och 6 maj.

RUNDTUREN: Klassiska Kroatien. Vi besöker klassiska platser i Kroatien—Split Dubrovnik, Mostar, Brac, Imotski och Makarska 11.990:-
Resan ger en fin upplevelse och känsla av Kroatien från kust och inland till vackra öar.  Vi bor i den lilla genuina 1500-tals byn Makarska med de vackra Biokovobergen, sköna promenadstigar och ett turkosblått hav direkt utanför dörren. Strandpromenaden kantas av mysiga cafe, restauranger, galleri och barer att slå sig ner vid för att koppla av.  Veckan bjuder på fem härliga utflykter, och ni har samtidigt ledig tid för bad, sol och annat.

Avresa: 6-13 Maj, 23-30 september och 14-21oktober. Pris: 11.990:-

Det bästa av vårt klassiska Kroatien - en rundresa men med 4-stjärnigt boende på ett och samma ställe och allt inklusive.

Resan passar dig som vill se och uppleva något nytt under din semester. Under sex av åtta dagar är vi på utflykt tillsammans för att upptäcka Kroatien, från den bästa sidan av Dalmatien. Och samtidigt har ni ledig tid för sol, bad, vandring och avkoppling. Läs mer nedan om Programmet.

RESEPROGRAM: Rundtur - Klassiska Kroatien

Boka din resa här>>

Dag 1 Lördag

Ankomst till Makarska Riviera och 4-stjärniga hotell Meteor

På flygplatsen möter vår guide upp vid ankomsten. I bussarnas vindruta ser ni KRORES plakat. Busstransfertid, se "Flyginformation". Framme på hotellet bärs ditt bagage upp till ditt rum. Ni checkar personligen in genom att lämna in passet i receptionen. Det får ni tillbaka dagen efter.

Välkomstmöte - i konferensrummet tillsammans med vår personal. Alla hälsas välkomna och ni får träffa oss och era medresenärer i gruppen. Här ger vi information om utflykter, vad man kan göra under veckan, sevärdheter och informerar om andra praktiska detaljer som kan vara bra att känna till.

Middag - Vi samlas denna första kväll utanför restaurangen ca kl:18.30 för att i god tid reservera bord att sitta vid under resten av veckan. (Första kvällen har hotellet många ankomster, varför det kan vara mycket gäster samtidigt denna kväll).

Hjärtligt välkomna till vårt "Klassiska Kroatien" - en rundtur av det bästa, och med fast boende på en plats, direkt vid havet.

 

Dag 2 Söndag

Tid för egna aktiviteter och stadsrundtur

Denna dag har ni fritt för egna äventyr och ni upptäcker snabbt att Makarska har mycket att erbjuda. I denna pittoreska kuststad strosar vi genom medeltida gränder och njuter av atmosfären vid rivan, torget och den lilla hamnen.  På 1500-talet omgavs torget av en mur som idag kantas av vackra byggnader i barock och med den vita stenen från Brac.

Stadsvandring kl: 11.00-12.00 respektive 12.00-13.00. Vi går från hotellet längs med rivan och in till centrum av Makarska stad. Våra guider berättar lite mer om staden, sevärdheter och trevliga platser att besöka. Ni får även en liten orientring om staden för att lättare hitta under veckan. Turen ingår i seniorresan.

Du kan också passa på att testa någon av hotellets hälsoaktiveter, ta ett skönt dopp i det resa havet eller kanske simma i hotellets inomhuspoolens (30 grader). Ett annat tips är att boka någon form av SPA—massage, pedikyr, manikyr etc. Fråga våra guider om tips.

 

Dag 3 Måndag

Skärgårdskryssning till den gröna vackra ön Brac och stranden Zlatni rat                                                 

Båttur 08:45-17.30. Denna dag beger vi oss ut till den gröna och vackra ön Brac, där årets ”Julkalender” spelades in. Här bryter man också den sten som bland annat Vita Huset och Stockholms slott är byggt av. Vi går tillsammans kl: 08.30 till båten. Ombord njuter vi i trevligt sällskap till lunch med dryck. Båtturen tar cirka 1,5 timmar och ni får egen tid att se er omkring i byn Bol.

 

Dag 4 Tisdag

UNESCO staden Dubrovnik, som George Bernard Shaw menade var paradiset på jorden                                     

Dubrovnik: kl: 08.00-18.00. Efter frukost reser vi mot staden Dubrovnik, som George Bernard Shaw menade var paradiset på jorden. Längs med kustvägen söderut kör vi förbi intressanta historiska platser som vår guide berättar mer om. Framme i Dubrovnik väntar staden att få berätta sin spännande historia från 1400-talet till modern tid.

Resan inkluderar buss, öronsnäckor vid guidning, svensktalande guide, lunch med dryck.

 

Dag 5 Onsdag

Mostar, staden som förenar öst med väst, och bron ”Stari Most”

Mostar: kl: 08.00-19.00. Vi reser mot staden Mostar i regionen Hercegovina i Bosnien-Hercegovina. Mest känd för att vara en av Hercegovinas mest attraktiva turistorter och för de hårda striderna under Bosnienkriget—i det som kom att kallas slaget om Mostar. Guidning och egen tid i staden. Resan inkl buss, svensktalande guide, lokal guide, lunch och dryck,

 

Dag 6 Torsdag

Split stad och det vackra Palatset Diocletianus från 300-talet                                                 

Split: Kl:08.30-17.00. Vad passar inte perfekt än att näst sista dagen resa en dryg timme bort, till Kroatiens näst största stad som är starkt förknippad med den romerske kejsaren Diocletianus och palatset från 300-talet. Från den palmkantade marmoresplanad når vi stadens shoppingstråk. Guidning av palatset och staden från förhistorisk till modern tid.  Egen tid för strövtåg, shopping med mera. Resan inkluderar buss, svensktalande guide, lunch med dryck.

 

Dag 7 Fredag

Landsbytur med goda smaker och intryck från förr "Back to Past"                               

Landsbytur: Kl: 08.00-13.30. Efter frukost väntar en resa som tar oss genom inlandets bergslandskap på väg till familjen som väntar att ge sin berättelse från flera generationer. Mat, kultur och natur är dagens tema. (Bussresa 1tim/väg). Resan inkluderar buss, svensktalande reseledare + engelsktalande värd, rejäl lunch med dryck.

 

Dag 8 Lördag

Hemresa—Tack för en fin vecka med oss och trevlig hemresa

Hemresa och utcheckning. Se vår Infotavla med uppdaterad information gällande er hemresa (utcheckning, frukost, avresa, regler kring handbagage mm).

Välkommen åter hälsar vi alla./ KRORES TEAM

 

Frukostbuffé: Ingår och serveras dagligen kl:07.00-10.00.

Middagsbuffé ingår och serveras dagligen kl.19.00-21.00.

Välkomstmöten:  Dag 1 samt Dag 2, beroende på er ankomsttid.

 

Resfakta - flygtider och avgångar

Fr. Arlanda - Split kl: 07.35-10.20 (Norwegian)

Fr Split - Arlanda kl: 11.05-13.45 (Norwegian)

Fr Kastrup-Split kl: 06.10-08.25 (Norwegian)

Fr Split-Kastrup kl: 09.10-11.25 (Norwegian)

Fr. Landvetter-Split kl: 06.55-09.30 (SAS)

Fr Split-Landvetter kl: 10.20-12.45 (SAS)

Besök tandläkare och optiker—50% billigare än hemmavid.

Under ett flertal år har hundratals skandinaver och inte minst norrmän valt att laga sina tänder eller att gå till en optiker i Kroatien. Att gå till tandläkaren är ca 40-60% billigare än hemmavid, och servicen och kompetensen är minst lika bra som i Skandinavien. 

Varför betala 150 000 sek när man kan betala hälften!?

Ni får möjlighet att träffa tandläkaren redan dag 1 som ni kommer ned. Då kan ni boka tid och våra tolkar/guider följer med er för att översätta, som gör det extra tryggt för er. För att gå till optiker så gäller samma rutin. Både optiker och tandläkare lämnar garanti för sitt arbete som de utför. Vilket betyder att om något inträffar till er nackdel, så gör de om eller åtgärdar på nytt, utan kostnad.

Läs mer artiklar och information om Tandvård i Kroatien

Vi tipsar om bästa restaurangerna i Kroatien, och det bästa att äta för säsongen!

Alla vi som arbetar inom KRORES har ett genuint intresse av ekologisk mat, god hälsa och motion.

Vi rekommenderar därför alltid våra gäster att besöka restauranger som arbetar med ekologiska och lokalproducerade råvaror - både vad gäller föda av protein och vanliga grönsaker.

Det finns ofta en rad restauranger kantade längs strandpomenaderna, vilka inte alltid är de bästa ur ekologiskt perspektiv.

Fråga oss gärna & smaklig måltid! ("Dobar tek" på kroatiska)

Adriatiska havet - troligen världens renast och mest turkosa 

Den Kroatiska sidan av Adriatiska havet sägs enligt bland annat astronautar vara världens mest turkosa hav! Och även det renaste på jorden. När man väl varit i Kroatien en gång och jämför med andra platser man varit på, så vill man gärna tro att det är sant. Förutom klarheten så har havet en mycket hög koncentration av salt.

Dessutom tillför de omkingligande Biokovobergen en högre mineralhalt till havet - framförallt om morgon och kväll. Många personer med astmatiska problem menar att de blir mycket bättre efter att de vistats i framförallt Makarska.

En av dessa personer som KRORES intervjuat är norska Marit Berg, asmatiker, som vistats ca 10 gånger i Makarska. Läs mer om Intervjuen mer Marit här >>>