Krores

Resa till Kroatien

• Reseprogram 

• Resfakta

• Resevillkor

« Tillbaka

I resan ingår:

• Flyg från Arlanda, Landvetter, Skavsta och Kastrup.

• Busstransfer t/r mellan flyg och hotell

• Bärhjälp med bagaget till hotellrumet

• Del i dubbelrum

• 7 Middagsbuffé

• 7 Frukostbuffé

• 4-stjärnigt hotell vid havet

• Välkomstdrink i lobbyn

• I stadsguidning genom staden (för att ni skall bekanta er med staden och hitta lättare)

• 1 Båttur till ön Brac inkl. lunch med dryck

• Hotellets dagliga hälsoaktiviteter

• Turisttaxa

• Adminsitrationskostnad

• Resegarantier

• Tolk till optiker+tandläkare

• Utflykter att köpa till på plats

• SPA - behandlingar att köpa till på plats

• Skandinavisktalade guider

• Administrationsavgift

OBS! För er som rest tidigare på "seniorresan" så ingår istället utflykt till Split samt Vinprovning. OBS! Se beskrivning bredvid.

 

Föreningsmedlemmar, vänner och bekanta. - Gör en egen härlig gruppresa till Kroatien.

Läs mer om vår >> gruppresa för seniorer. Kom ihåg att det finns inga gränser för vad man kan hitta på för extra aktiviteter på seniorresa: dans, boule, fiska, vinprovning med mera.

Ni kan även läsa mer om våra >> klassiska utflykter man kan lägga till i sitt reseprogram på "Klassiska seniorresan".

Kroatienresa "Seniorer" 2014

Välkomstlunch vid stranden till levande musik

+80 gäster på vandring

En dagsvandring på 5 timmar

OBS! NY HEMSIDE ADRESS!!

Gå till www.krores.se

 

Välkommen till vår nya hemsidan med nyheter och favoriter 2017. Flera avgångar är fulltecknade. Närmsta avgång är 15 april och 6 maj.

RESEPROGRAM: Seniorresa till Makarska fr. 6.995:-

Resan tar oss till Split i regionen Dalmatien. Här möter våra guider upp och ni har en härlig busstransfer till Makarska på cirka 1 timme och 30 minuter. Framme på hotellet bjuds ni på en välkomstdrink. Vi intar en gemensam middag första kvällen. Förläng sommaren så som hundratals seniorer gör varje år—pigga och självgående liksom de som kräver lite extra trygghet. Läs mer om allt vad som ingår i vårt Reseprogram.Välkommen!/ KRORES i Makarska
En skärgårdskryss och inlandstur ingår.

Vår seniorresa inkluderar två sköna utflykter med lunch och dryck. För den som önskar att resa till exempelvis Dubrovnik, Split, Mostar, vinprovning eller besöka Biokovo bergen etc, kan lägga till extra utflykter. Läs mer om KRORES utflykter här>>>.

Staden Split och vinprovning för "gamla" seniorgäster

För dig som rest på vår seniorresa tidigare, och redan varit med på vår kryssning och inlandstur, kan istället välja att följa med till Split en dag, och vinprovning en annan. Läs mer om KRORES Tilläggsutflykter här>>>.

Hälsoaktiviteter varje dag på hotellet

Hotellet erbjuder gratis dagliga hälsoaktiviteter, så som vattengymnastik, yoga, promenader, zumba, stretching, pilates med mera. Aktivitetsledare Antonia +personal håller i dem. Information och tider finns på vårt kontor/receptionen.

Båttur till ön Brac och stranden Zlatni Rat.

Vi reser en dag med båt till den vackra ön Brac. (kl: 09.00-17.00) Vi går tillsammans från hotellet till hamnen i Makarska för att gå ombord på båten som tar oss till den lilla orten Bol på ön Brac. Ombord bjuds vi på en lunch med lokalt vin. Framme i Bol har vi egen tid för att strosa omkring och även för ett litet dopp vid den kända stranden Zlatni Rat. Åter hemma 17.00. Följ med på denna härliga båtur i trevligt sällskap! (INKLUDERAD)

Behöver du bra och billig tandvård?

Många gäster besöker tandläkare under sin resa i Kroatien. Priserna ligger 30-50% billigare än i Sverige. Vår personal följer med som tolk om du önskar. Läs mer om Priser hos tandläkare här>>

Nya eller extra glasögon och linser?

Behöver du nya eller extra glasögon? Du kan även köpa linser i till billigare pris än i Sverige. Du betalar för synundersökning 250:-. När du beställt båge och glas så läggs 10% i deposition. Läs mer här >> Priser Optiker

SPA och andra sköna hälsobehandlingar

Hotellet har egen SPA där du kan få massage eller annan behandling, så som pedikyr, manikyr. Priserna för en timmes massage, ca 300:-. Dessa behandlingar behöver inte bokas i förväg, utan kan bokas när ni kommer till hotellet.

Njut av berg och hav med sköna aktiviteter på en rofylld plats. 

Passa på att må riktigt bra före och efter sommaren! Dessa dagar bjuder på promenader, gympa, vandring, simning, SPA-behandling, matlagning med dietist som ger kunskap om vitaminer, mineraler och hur vi tillagar mat ur ett näringsperspektiv, allt i en fridfull och rogivande miljö nära naturen. Vi som tar hand om Er bor och lever här. - Vi vet var ni kan finna de härliga smultronställena! Hjärtligt välkomna till en riktig skön MÅBRA resa med oss! AVRESOR: 3.5, 4.10 och 11.10 fr. Arlanda, Köpenhamn, Ö-vik.

Inkluderade hälsoaktiviteter för alla smaker, behov & förmågor 

Några av dessa aktiviteter kan genomföras på hotellet: (endast vid höstresor och arrangeras av det hotell Ni bor på)

Qigong: Qigong är en kinesisk gymnastik som är särskilt lämpad för äldre  har en tusenårig tradition i de Asiatiska länderna. Denna gymnastik anses göra gott mot stress, stela leder och muskler. Passa på och njut av sköna rörelser i ett skönt klimat.

Promenader: Någon gång per vecka gör vi gemensamma promenader i närområdet, längs kust eller berg. Vi har olika temponivå och tar dagen som den kommer. Ett dopp i havet eller en kaffe längs vägen kan alltid bli en del av dagen.

Vandring: Några tillfällen under en 14 dagars resa så genomför vi någon längre halvdagsvandring för de som vill söka sig till lite mer utamningar, än "vanliga" promenader.

Yoga: Ni kan även testa på yoga med hotellets Aktivitetsteam.

Boccia, bridge och bingo vid förfrågan hos KRORES. Minimumantal 5-10 personer.

OBS! Innehållet ovan gäller endast vid samtliga höstresor, om ej annat angetts i er Bokningsbekräftelse.

Denna paketresa och innehåll av Hälsoaktiviter kan förändras pga av väder samt andra förändringar utom KRORES påverkan. De kan därför utebli pga ovan orsaker. Vi garanterar ej att de byts ut och ersätts till exakt motsvarande, då de arrangeras av hotellet. KRORES bär ej ansvaret för dessa aktivieter.

 

Vi ger dig en värdefull trygghet på resan och i Makarska:

Hälsoteam:

Vårt Hälsoteam finns med i Makarska och består av: 1 skandinavisk talande sjuksköterska + 1 kroatisk sjuksköterska + 1 hotell läkare + 1 biopat + direktkontakt med sjukhuset i Split.

Sjuksköterska finns med på busstfanser mellan flygplats och hotell, samt vid våra utflykter och även under vissa flygningar. OBS! Vänligen dubbelkolla med oss om det gäller just din flygning! På flyget finns en hälsokunnig person med, inte alltid en sjuksköterska.

Bagage support:

Vår bagageservice tar hand om ditt bagage i Kroatien och du finner det på hotellrummet när du kommer fram! Vår support börjar redan på flygplatsen i Skandinavien där vi bistår med lyfthjälp.   

Handikapphjälpmedel:

Alla har olika behov som vi försöker tillgodose. Du har möjlighet att ta med rullstol eller rullator på flyg. Men bör kontrollera med oss om just ”din” flygning  har denna möjlighet. (Begränsad plats, måste bokas i förväg)

På plats i Kroatien finns några rullstolar att låna—men endast i nödsituatuion. Vi rekommenderar eatt ta med egna privata hjälpmedel.

OBS! Alla gäster måste vara så friska att de klarar sig själva. Om man inte gör det krävs att man tar med en personlig assistent. Läs mer om våra riktlinjer gällande sjukvårdskonceptet i Kompletterande Resevillkor för Seniorresor.