Krores

MÅBRA-resa till Makarska

• Reseprogram

• Resfakta

• Resevillkor

 

 

 I resan ingår:

• Flyg t/r Sverige - Kroatien

• Buss transfer flygplats - hotell

• Välkomstdrink i lobbyn

• 7 nätter på 4-stjärnig hotell direkt vid havet

• 7 frukostbuffé

• 7 middagsbuffé

• 1x3 rätters lunch inkl. matlagning + vin + kostråd med Maria Biondic

• 1 promenad med visning av byn, 30 min

• 1 vandring, Veliko Brdo, 3 tim.

• 1 promenad till byn Tucepi, 2,5 tim

• Hotellets dagliga hälsoaktiviteter

• 1 SPA-behandling, massage 45 minuter

• 1 båttur till ön Brac, Zlatni Rat, inkl. lunch och vin ombord på båten.

• Administrationskostnader

• Turistskatt

• KRORES representanter och hälsovärdinna Nadja Skazlic ( healingterapeut och destinations ansvarig. Se sid. 28 i Katalogen 2014)

Pris: fr. 9.995:- (Del i dubbelrum)

Pris: fr. 11.595:- (Singelrum)

Datum: 26.4, 3.5, 4.10, 11.10.

 

 

Powerwalks & simning med Eva

KRORES VD och ägare är experten på både powerwalk och simning: "Under november till mars kör jag power walk varje dag cirka 2 timmar, på för-middagen. Det är underbart att vara ute, dessutom lätt klädd och andas in den friska luften varje dag.

Före mitt pass dricker jag rikligt med vatten och en kaffe, cirka 30 minuter före passet. Promenaderna gör att jag håller mig i trim både mentalt och kroppsligt, för att förebygga stressiga dagar som egen företagare. När våren kommer blir det även simning - framförallt crawl och ryggsim. Jag kommer att vara Er värd för simning och power walks.

Välkomna till aktiviteter som jag älskar och som gör att jag håller mig i form! Hälsningar Eva.

Eva som håller i simning och powerwalk under denna resa.

RESEPROGRAM:

Resan passar dig +40 som vet betydelsen av att må bra; att ta hand om kropp och själ. Tag med väninnan eller eller din partner. Bry er om er själva och njut av uppiggande utflykter, träning, kost och bad i ett jodrikt hav, bland mycket mer.

Gympa, zumba & vattengympa 

Vi kan välja mellan de dagliga aktiviterna yoga, zumba, vattengymnastik, pilates med mera. Hälsoaktiviterna sker på hotell, strand och terass när vi är i Makarska Riviera. Aktiviteterna är anpassade till morgon och eftermiddag, och kan förändras beroende på vädrets förutsättningar. Passar den vältränade men även nybörjaren.

Evas vandringar och powerwalk

Eva, ägare till KRORES och boende i Makarska, visar oss sina fantastiska vandringsstråk. Vi tar oss upp till 1442 möh och njuter av det som säsongen har att erbjuda i vilda bär, frukter och känner doften av de helande örterna lavendel, timjan, rosmarin m fl. Och vi har även powerwalks längs stranden några dagar.

Cooking Class med dietist & kostråd

Maria Biondic (ursprungligen från Kroatien, Makarska), lever numera i London där hon arbetar som dietist och med stor passion för den mediterranska matlagningskonsten- ur ett kost- och näringsperspektiv. Hon berättar om makronäringsämnen och hur man väljer den bästa kombinationen av dessa livsmedel.

PROGRAM:

MÅBRA-resan: ” Välkommen till åtta dagars välmående med nyttig kost & aktiviteter i sköna miljöer - allt i hälsans tecken!

Kroatien och Riverians stränder hälsar oss välkomna!

Dag 1: (Lördag) På flygplatsen möter vår reseledare upp och tar Er med buss till vårt 4-stjärniga hotell i den lilla genuina staden Brela. Framme på hotellet bjuds ni på en välkomstdrink. Under eftermiddagen har Ni egen tid och vi ses igen kl 18.00 i hotellets lobby. Ni får då en presentation av KRORES Hälsoteam samt hotellets SPA- avdelning, och om vad som kommer att ske under veckan. Gemensam middag på hotellets restaurang 20.00.

Upptäckter i Brela by & givande hälsoföredrag

Dag 2: (Söndag) Frukost mellan 07.00-10.00. Efter en god nattsömn och frukost har Ni dagen för Er själva till att upptäcka vad byn och stränder har ett erbjuda. Ni kan välja mellan dagens aktiviteter: yoga, zumba och power-walk. Efter middag 20.30 kan Ni lyssna på Marias Hälsoföredrag, och boka dag för 1 individuell hälsobehandling, samt 1 gratis SPA-behandling. Middag kl 19.00 på hotellet.

Ekologisk gourmetmiddag på prisad restaurang           

Dag 3: (Måndag) Frukost mellan 07.00-10.00. Ni kan välja mellan dagens aktiviteter: yoga, zumba och power-walk. Hälsotider hos Maria. Middag kl 19-22 på hotellet eller möjlighet att boka 3-rätters Ekologisk Gourmet middag  på en av Kroatiens bästa restauranger. Pris; 450 kr. Bokas och betalas första dagen vid ankomst. (Byt hotellmiddag mot lunch).        

Vinprovning av 3 Dalmatinska viner i härlig miljö       

Dag 4: (Tisdag) Frukost mellan 07.00-10.00. Ni kan välja mellan dagens aktiviteter: yoga, zumba och power-walk. Hälsotider hos Maria. Efter egen lunch (ingår ej) går vi till hotell Berulias fina konoba och provsmakar tillsammans med en sommelier  3 dalmatinska viner, (kl: 15.00)några prisade på Vinmässan i London 2012.  Middag kl 19-22 på hotellet.

Vandring i de vackra Biokovobergen, 1762 möh & matlagning tillsammans med lokala musicerande kockar

Dag 5: (Onsdag) Frukost mellan 07.00-10.00. Ni kan välja mellan dagens aktiviteter: yoga, zumba och power-walk. Möjlighet att följa med på en guidad Vandring i de vackra Biokovobergen tillsammans med oss (Pris: 450:-). Här ingår buss, guide, snacks och hälsodrink. Medtag eget vatten på utflykten, ca 2-3 liter. Vi åker från hotellet kl: 08.00 och beräknas vara åter kl: 13.00. Lunch ingår på hotellet 12.00-14.00. Fri egen tid fram till kl: 18.00 då vi går till konoban Berulia där kockar väntar på att inviga oss i smaker från det dalmatinska köket!

Split och de vackra Diocletianus Palats från 300-talet

Dag 6: (Torsdag) Frukost mellan 07.00-08.00. Avresa till Split kl: 08.30. Ankomst hotell Park kl: 10.00. Incheckning. Kl 11.30 går vi tillsammans till centrum av den gamla staden och får en kort guidning av UNESCO staden med dess ståtliga palats. (ca45minuter). Därefter visar vi var den stora lokala marknaden är. Egen tid för shopping och annat. Gemensam Middag på hotellet kl 19-21. Möjlighet att köpa biljetter till konsert etc.

Morgondopp, shopping, fredagsmys eller live musik!

Dag 7: (Fredag) Frukost mellan 07.00-10.00. För de som är morgonpigga tar vi ett dopp vid stadens strand före frukost kl:07.00. Väl förberedda är vi till kl 10.30 då vi laddar för den stora shoppingdagen – tre shoppingställen har vi planerat att besöka. Middag kl: 19-22 på hotellet. Gemensam utgång kl: 22.00. Sista kvällen tillsammans.

Farväl sköna land & tack för varma goda minnen

Dag 8: (Lördag) Frukost 06.00-07.00. Våra bussar tar oss till flygplatsen för hemresa. Incheckning 2 tim före avresa. Vi tackar för en härlig vecka tillsammans och känner oss förhoppningsvis laddade inför höstens intågande med goda minnen att ta fram när mörkret infinner sig hemmavid.

Varmt välkomna till en unik resa i sitt slag!/ KRORES Hälsoglädje